Vervoer

Autohuur

Een auto huur ik zelf altijd bij Sunny Cars. Bij hen is alles inclusief en weet je dus zeker dat je ter plekke niks meer bij hoeft te betalen en je goed verzekerd bent. Ook een eventueel eigen risico wordt door hen terugbetaald. Soms lijkt het ietsje duurder, maar dat is het uiteindelijk niet. Mij geeft het in ieder geval altijd rust dat ik weet dat alles goed geregeld is en ik verder geen gedoe meer heb bij het ophalen van de auto. Zo begint je vakantie relaxed. Sunnycars werkt samen met verschillende verhuurders. De voorwaarden kunnen dus van elkaar verschillen (bijvoorbeeld wel of niet betalen voor een extra chauffeur). Check van te voren waar de ophaalbalie zit. Er zijn balies in de aankomsthal en soms word je opgewacht door iemand met een bordje van de verhuurmaatschappij. Je wordt dan naar de verhuurlocatie gebracht.

Tip: boek de flexservice bij voor een klein bedrag. Je kunt dan je auto tot 4 uur van te voren nog annuleren.

Huur direct je auto voor Portugal

Wegen

De wegen in Portugal zijn goed en alles is goed aangegeven. Sommige wegen zijn tolwegen. Op de meeste wegen kun je contant of met credit card betalen. Maar let op, op sommige wegen kun je alleen electronisch betalen.

Hoe gaat dat in zijn werk? Op de website van de ANWB vind je hier uitgebreide informatie over. Sunny Cars schreef er een handig artikel over. Over het algemeen kun je gebruik maken van het tolkastje in de huurauto. Vraag hier dus naar als je de auto op gaat halen.

Weer

In Portugal is het over het algemeen lekker weer in de zomerperiode. Maar houd er rekening mee dat het soms ook wat fris kan zijn. Zeker in de avond kan het flink afkoelen. Hoe verder je naar het zuiden gaat hoe warmer het wordt.

Ook waait het regelmatig in Portugal, zeker langs de kust. Vandaar dat je er ook goed kan surfen. Maar ook dit zorgt ervoor dat het soms wat aan de frisse kant kan zijn. De zee en het zwembad zijn dus een stuk kouder dan je in andere landen gewend bent.

Internet

Portugal valt over het algemeen binnen je bundel omdat zij binnen de EU vallen. Check het voor de zekerheid bij je aanbieder. In vrijwel alle accommodaties wordt er gratis WiFi aangeboden. Ligt de accommodatie wat landelijker dan kan de verbinding wat trager zijn.

Prijsniveau

Het prijsniveau is een stuk lager dan in Nederland. Eten en drinken zijn niet zo duur. De prijs van je accommodatie kan erg uiteen lopen. Van goedkope hostels tot dure huizen. Zoals overal is het erg afhankelijk van wat je kiest.

Omdat je over het algemeen een huurauto zult nemen als je een roadtrip door Portugal gaat maken, zal dit een extra kostenpost zijn. Maar zo ben je wel lekker flexibel en kun je overal naartoe.

Voor heel veel bezienswaardigheden/natuurparken betaal je geen entree. Dat viel ons direct op. In andere landen is dit vaak wel het geval. Dus absoluut een meevaller voor je budget.

Surfen in Portugal

Langs de hele kustlijn van Portugal vind je vollop plekken om te surfen. Maar niet overal is de zee geschikt voor beginners. Doe vooraf wat onderzoek of er surfplekken voor jouw niveau in de buurt zijn en laat je goed informeren door  de plaatselijke surfschool. Zij kennen de beste plekken voor die dag. Neem je surfles, dan kiezen ze sowieso de beste plekken voor je uit. Soms moet je dan een stukje rijden.

Stranden in Portugal

Langs de hele kustlijn van Portugal vind je prachtige goudegele stranden & mooie baaitjes. Maar er zijn veel plekken waar de zee erg ruig is en gevaarlijk kan zijn. Zeker met (kleine) kinderen is dit iets om rekening mee te houden. Zoek van te voren even goed uit of de stranden die in de buurt liggen geschikt zijn voor kinderen.

Op de stranden is er vaak een strandwacht aanwezig die met vlaggen duidelijk aangeeft hoe de zee die dag is. Een red flag is een no go.