Yes, je gaat het gewoon doen! Je gaat op reis en wil er een echte beleving van maken. Tof om te horen want dat gaat jou en je medereizigers zoveel moois brengen. Ik geloof er namelijk in dat als je samen dingen beleeft, de mooiste momenten ontstaan. Momenten waarvan je echt kunt genieten en waarin je echte quality time hebt met elkaar. Reizen, samen beleven en genieten maakt simpelweg gelukkig.

Maar hoe zorg je er nu voor dat het dé ultieme reisbeleving wordt? Reisbeleving creëren bestaat uit zoveel facetten. Ontdekken, ervaren, verrassen, verwonderen, persoonlijke aandacht, echte verbinding creëren, genieten, geïnspireerd worden en met lef authentiek durven zijn. Soms zie je door de bomen het bos niet meer en heb je geen idee waar je moet beginnen. Ik help je graag op weg met de 3 belangrijkste eerste stappen bij het creëren van jouw ultieme reisbeleving.

 

1. Droom groots! Waar word jij blij van?

We hebben geleerd om als eerste te denken vanuit anderen en alvast met allerlei beperkende factoren rekening te houden. Met je eigen ervaringen, de meningen van anderen, de ongeschreven regels die gelden. Én vaak ga je meteen aan de slag zonder dat je eigenlijk weet waar je naar op zoek bent. En natuurlijk ga je straks nog met allerlei zaken rekening houden, dat is zelfs erg belangrijk. Want uiteindelijk wil je iets organiseren wat bij jullie past.

Maar vlieg het eerst eens van een andere kant aan! En ga je met anderen op reis, dan is het natuurlijk het allerleukste om dit met elkaar te doen. WAT ALS….. jij groots mag dromen? Hoe ziet dan jouw ideale reisbeleving eruit? Als geld & tijd geen issue waren? Wat is dan belangrijk voor jou? En je medereizigers? Wanneer zou je optimaal genieten? Wat moet er dan zeker in zitten? Waar zou je blij van worden? En droom lekker GROOTS. Dit is niet het moment om al concessies te doen. Hoe ziet jouw ideale reisbeleving eruit? Wanneer ben je blij? Wanneer GENIET je? Een mooi uitgangspunt toch! Visualiseer je mooiste beleving, schrijf al je ideeën op, maak eventueel een mindmap of een moodboard. Op Pinterest of liever nog op papier. Oh ja, en laat je hierbij inspireren.

2. Laat je inspireren

Laat je inspireren! Ga lekker een avondje inspiratie opdoen op internet. Lees blogs van anderen die zoiets al gedaan hebben, blader door tijdschriften en boeken, struin Pinterest af voor leuke ideeën en bewaar ze op een moodboard. Type belangrijke kernwoorden in in google en laat je verrassen door wat er tevoorschijn komt. Vraag tips aan mensen via social media.

Ik geloof enorm in de kracht van co-creatie. Samen kun je je idee namelijk next level krijgen. Lekker brainstormen met je anderen zorgt voor veel nieuwe ideeën en invalshoeken die je in je eentje niet had kunnen bedenken. Je kunt tenslotte alleen bedenken wat je zelf al kent of weet. En ideeën van anderen brengen jou weer op nieuwe ideeën. Doe het maar eens, je zult verbaasd zijn over de ideeën die het je oplevert.

3. Samen beleven

Ja, en dan komt hij natuurlijk toch. Je gaat namelijk samen je reis beleven! Dat is wat je wilt toch? Dan is het ook belangrijk dat je rekening houdt met iedereen. En dit een plek geeft in je reis. Want ieder mens wil gezien, herkend en erkend worden. Dus wie gaan er mee en waar moet je echt rekening mee houden? Is er bijvoorbeeld iemand met heimwee? Reis je met jonge kinderen? Is er een (fysieke/ mentale) beperking waar je echt rekening mee moet houden? Wil iemand iets super graag doen? Waar houden jullie van? Houden jullie enorm van wildlife & natuur of juist van strand & activiteiten? Wat vind je belangrijk en waar geniet je van? Hoe veel en ver wil je reizen? Hoe ver wil je vliegen? Wat moet er zeker in zitten en wat kun je beter niet doen? Wat sluit het beste aan? Want uiteindelijk wil je natuurlijk dat iedereen er van kan genieten. Dat het hen brengt wat ze ervan verwachten. Bedenk of de reisbeleving die je in gedachten hebt, aansluit. Wat kun je eraan toevoegen? Wat kun je anders doen?

Wat een tof proces is dit hè! De ultieme reisbeleving creëren voor jou en je medereizigers. En dit is nog maar het begin. Cool toch!

Laat je me weten of deze tips je alvast een beetje op weg geholpen hebben?