Je hebt het misschien wel voorbij zien komen, onze datenight in Amsterdam-Oost. Er heerlijk even tussenuit met zijn tweetjes in coronatijd. Wij sliepen in een oude havenkraan, maar je kunt op zoveel meer plekken bijzonder overnachten in Nederland. Ik selecteerde 10 toffe, bijzondere slaapplekken waar je zeker van gaat genieten met zijn tweetjes. Wat is jouw favoriet?

Monumentale havenkraan in Amsterdam-Oost

Op deze unieke locatie, The Yays – Crane Apartment, sliep ik met mijn lief. En weetje…..deze bijzondere slaapplek is echt beleving ten top! Je slaapt in een monumentale havenkraan van 3 verdiepingen, met een phenomenaal uitzocht over ’t IJ. In de kraan is een luxe 2-persoonsappartement gemaakt die van alle gemakken voorzien is. Er is zelfs een 2e slaapkamer op de 3e verdieping. Alle originele details van zijn vorige industriële leven zijn zoveel mogelijk behouden. Je kunt zelfs luisteren naar de persoonlijke verhalen van Henk Roos, de laatste kraanmachinist. Geweldig toch!

Inspiratie nodig voor je datenight in deze toffe havenkraan? Lees dan mijn blog “Verras je partner met dit bijzondere uitje in coronatijd

uitje-in-coronatijd
bijzonder-overnachten-nederland
havenkraan-yays-amsterdam
havenkraan-yays-amsterdam

Tiny Wikkelboat in de The Red Apple Marina in Rotterdam

Hoe tof is dit. Slapen in een tiny wikkelboat in het centrum van Rotterdam. Hij is overigens geschikt voor 4 personen, maar dit keer lekker voor jullie samen. Een wikkelboot is een tiny houseboat welke multifunctioneel en duurzaam is ingericht. Hij is tiny, maar “who needs space anyway?”. De wikkelboot is gemaakt van duurzaam golfkarton wat het nog eens extra bijzonder maakt.

De 2 wikkelboten liggen op het wijnhaveneiland op loopafstand van de Markthal. Hier kun je allerlei lekkers halen om van te genieten op je eigen terras met uitzicht op de rivier. Wil je nog meer genieten van je houseboat? Kies dan voor de optie mét eigen jacuzzi. Is een no-brainer toch?

Maak je beleving compleet door Walli, het elektrische bootje, bij te huren, te gaan kanoën of met (e-)-bikes de omgeving te verkennen. Voor extra luxe, boek je je ontbijt bij en ga je in het nabijgelegen Ibis Hotel ontbijten. Denk ook eens aan een foodtour of fietstocht met gids. Omdat nu natuurlijk niet alles open is, check je wel even van te voren wat wel en niet kan in coronatijd.

tiny-wikkelboot-rotterdam
bijzonder-overnachten-nederland
bijzonder-overnachten-nederland
tiny-wikkelboot-rotterdam

Brugwachtershuisje in Amsterdam

Slaap in een van de 28 brugwachtershuisjes in Amsterdam. Allemaal zijn ze verschillend, maar ze hebben allemaal dienst gedaan als brugwachtershuisje. Sommige liggen op levendige kruispunten, andere zijn rustiger gelegen, maar allemaal hebben ze een fantastisch uitzicht op de Amsterdamse kanalen. Het zijn tiny huisjes met 1 slaapkamer en thee/koffiefaciliteiten.  Een unieke belevenis midden in de stad. Ik maakte een selectie van de leukste brugwachtershuisjes.

bijzonder-overnachten-nederland
brugwachtershuisje-amsterdam
brugwachtershuisje-amsterdam
bijzonder-overnachten-nederland
Brugwachtershuisje-amsterdam
Brugwachtershuisje-amsterdam
Bijzonder-overnachten-nederland
hortusbrug-amsterdam

Slapen in een Trechter in Harlingen

-Slapen in een Trechter- is een unieke locatie met een schitterend uitzicht over de haven van Harlingen en de Waddenzee. Deze toffe slaapplek ligt op 300 meter van Harlingen Beach, dus een lange strandwandeling ga je hier natuurlijk  maken. Om daarna lekker je hottub in te duiken of met een drankje te genieten jvan het prachtige uitzicht op zee.

bijzonder-overnachten-in-een-trechter
slapen-in-een-trechter

Stadspoort De Koepoort in Middelburg

Hier slaap je in een historisch gebouw, namelijk in de oude stadspoort De Koepoort van Middelburg uit 1735. Dit is trouwens de enige overgebleven stadspoort die deze stad rijk is. In de stadspoort zijn 2 prachtig ingerichte appartementen voor 2 personen gemaakt (inclusief keuken, wat natuurlijk handig is in deze tijd). Vanuit Middelburg kun je heerlijk de omgeving verkennen en ben je zo op een van de mooie brede stranden van Zeeland.

stadspoort-middelbrug
stadspoort-middelburg

Luxe Houseboat Skoft in Grou (Friesland)

Wat een te gekke woonboot is dit, deze luxe houseboat skoft in Grou. En over de ligging in de jachthaven maar niet te spreken. Het uitzicht is echt betoverend. Zeg nou zelf, hier wil je toch wakker worden op het water? De woonboot zelf is strak vormgegeven, is van alle gemakken voorzien en de inrichting is super sfeervol. Er zijn zelfs 2 slaapkamers, dus mocht je toch met het hele gezin willen dan kan dat.

bijzonder-overnachten-nederland
houseboat-skoft-grou
houseboat-skoft-grou
bijzonder-overnachten-op-het-water

Otter Easy Houseboats (Limburg)

Ben je toe aan het ultieme gevoel van vrijheid? Lees dan zeker even door. Het is namelijk heerlijk wakker worden met het zachtjes kabbelende water tegen deze mooie woonboot van Otter Easy Houseboats. Zeker als het weer wat mooier wordt, is het hier goed toeven. En weet je wat nu zo gaaf is? Je kunt hier zelf gaan varen met deze woonboot! Natuurlijk moet je wel eventjes een schipperscursus volgen op de 1e dag, maar dan kan je dus zelf op pad naar de Maasplassen. Eigenaar Seppo vertelt je in een uur alle ins en outs over hoe je moet varen.

En dan dus lekker op pad…..fijn de hele dag varen, af en toe een plons en met een boekje relaxen op het terras. In het zomerseizoen mag je overal aanleggen en hoef je ’s avonds dus niet terug te varen naar de thuishaven. En de volgende dag? Dan ga je natuurlijk weer andere mooie plekjes ontdekken.

slapen-in-een-woonboot-limburg
slapen-in-een-woonboot-limburg

Wat een toffe plekjes hè! Hier kun je echt bijzonder overnachten in Nederland met zijn tweetjes. De slaapplek is al een beleving op zich. Laat je me het weten als je in een van deze pareltjes gaat overnachten? En wat je ervan vond?

Lees ook mijn andere blogs over Nederland