De maanden april, mei en juni zijn perfect voor een rondreis door Florida. Heb je kinderen, dan leent de meivakantie zich hier natuurlijk helemaal voor. Je kunt de duurdere zomermaanden vermijden maar ook de weersomstandigheden zijn in Florida dan geweldig. De temperaturen zijn nog niet te hoog en het is over het algemeen droog en nog niet zo vochtig.

Florida is een veelzijdige bestemming en zoveel meer dan alleen maar pretparken. Je kunt hier een fantastische roadtrip maken inclusief cultuur, wildlife, attractieparken, shoppen, zon, zee, strand en toffe activiteiten. Onderstaande 5 belevenissen mag je zeker niet overslaan als je in Florida bent.

 

1. Zwemmen met zeekoeien

Het rustige Crystal River ligt langs de “Nature Coast” van Centraal Florida en biedt de bedreigde zeekoe een beschermde omgeving. Het Crystal River National Wildlife Refuge werd speciaal voor hen aangelegd. Je kunt er boot- en kajaktrips maken voor een ‘face-to-face’ ontmoeting met deze bijzonder zeedieren. Maar wil je echt iets bijzonders ervaren, kies dan voor de snorkeltrip waarbij je gaat zwemmen met deze zeekoeien. Cool toch!

2. Bezoek een van de vele pretparken in de omgeving

Universal studios, Walt Disney World, The Wizarding World of Harry Potter, Kennedy Space Center, Seaworld, om er zo maar een paar te noemen. Pretparken genoeg en er is voor ieder wat wils. Maak een keuze uit de vele parken en geniet samen van een dagje vol plezier. En natuurlijk laat je je kaartjes al van te voren regelen. Lekker makkelijk toch. Je kunt ook kiezen om in een van de bijbehorende hotels te slapen, waardoor je veel extra’s krijgt. Denk bijvoorbeeld aan “early admission” of gratis vervoer naar het park.

3. Beleef de Ghosts and Gravestones tour van St. Augustine

Stap aan boord van de Trolley of the Doomed voor een enge, leuke en informatieve Frightseeing Tour om nooit te vergeten. Je bezoekt de oude gevangenis (spooky!) en de professionele “ghost guide” vertelt bijzondere verhalen op een levendige manier. Je kinderen zullen hiervan smullen.

4. Fietsen in Shark Valley in Everglades National Park

Door Shark Valley in Everglades National Park loopt een wandel- en fietspad van 24 kilometer. Onderweg kun je alligators en vogels spotten, en als je geluk hebt zelfs slangen en schildpadden. Alligators liggen langs de kant van de weg te zonnen of steken ineens de weg over. Houd je ogen dus open! Het fietsen is hier prima te doen, ook met kinderen, maar houd er rekening mee dat het wel even trappen is. Onderweg kun je heerlijk uitrusten bij een uitkijktoren.

5. Board een hypermoderne catamaran in Key West en ga op zeil-en snorkelavontuur. Spot onderweg dolfijnen!

Je vaart naar het enige levende koraalrif van Noord-Amerika, waar je al snorkelend in het kristalheldere water kunt genieten van  wonderen van Moeder Natuur. Ga onderweg op zoek naar dolfijnen en geniet ondertussen van de heerlijke zon op het dek van de Catamaran. Dat wordt zeker weten een relaxed dagje waar je veel mooie dingen gaat zien.

Ik hoop je geïnspireerd te hebben met deze 5 dingen die je niet mag missen in Florida.