Er is niks leukers dan samen met je gezin op reis te gaan. Om samen de wereld te ontdekken en leuke dingen te beleven. Zo ontstaan de mooiste momenten waarvan je echt kunt genieten en die zorgen voor quality time met elkaar. Samen maak je herinneringen voor het leven. Maar er zijn natuurlijk zoveel mooie landen om naartoe te gaan. En waarom zou je dan voor Zuid-Afrika kiezen? Dit is waarom je met je kinderen naar Zuid-Afrika moet gaan:

1. Met je kinderen wildlife spotten is dé ultieme beleving

Leeuwen, giraffen en olifanten in het echt zien, wie wil dat nou niet? Samen op safari gaan is echt een droom. Vol verwachting stap je samen in een open safari auto met je eigen ranger. Hij vertelt mooie verhalen over de dieren en de natuur en zoekt naar sporen. Is er misschien een leeuw of olifant in de buurt? Spannend hoor. Maar het allerleukste is natuurlijk om lekker zelf mee te speuren. Neem voor iedereen een eigen verrekijker mee en zoek actief mee. Ben jij de eerste die een olifant spot?

2. Zuid-Afrika kun je makkelijk met eigen auto verkennen

De wegen in Zuid-Afrika zijn goed. Het is dus het ultieme land om met eigen auto te verkennen. Je reist op je eigen tempo en kunt stoppen waar je wilt. Ideaal als je met je gezin op pad bent. Bijkomend voordeel is dat je sommige wildparken met eigen auto kunt verkennen. Dat is echt een totaal andere beleving dan met een ranger op pad te gaan en ook een must do. Wel even checken in welke parken dit mag, want in de private game reserves mag je meestal niet met eigen auto op safari.

3. Zuid-afrika is de wereld in 1 land

Zuid-Afrika is de wereld in 1 land. Iedere regio heeft iets anders te bieden. Ga op safari in het noorden, spot pinguïns, walvissen of zeehonden in het zuiden, ga op roadtrip langs de tuinroute met zijn vele activiteiten, geniet van een picknick bij een van de wijnhuizen of ga raften, ziplinen, paardrijden of kayakken. Kortom, er is dus keus genoeg en altijd wel iets wat bij jullie past.

4. Er is (vrijwel) geen tijdverschil

Om in Zuid-Afrika te komen, moet je best wel lang vliegen. Een rechtstreekse vlucht duurt zo’n 11 uur. Maar er is vrijwel geen tijdverschil (tijdens de wintertijd 1 uur en de zomertijd geen verschil) en dat is zeker met kinderen heel erg fijn. Je hebt na een lange vlucht geen last van een jetlag, dus je kunt snel fris op pad. Het avontuur kan meteen beginnen.

5. Er zijn veel bijzondere slaapplekken en goede restaurants

De kwaliteit van de hotels en restaurants is over het algemeen erg goed in Zuid-Afrika. Én heel divers en sfeervol. Slapen in een boomhut, een Afrikaanse rondavel of een stoere safaritent. Wakker worden met uitzicht over de savanne en in slaap vallen met een brullende leeuw op de achtergrond. Het kan hier allemaal. Ook is de keuken heel gevarieerd en kun je er eigenlijk alles krijgen. Heel fijn dus als je met kinderen reist.

Zuid-Afrika is een van mijn favoriete landen om met kinderen naartoe te gaan. Hierboven heb je gelezen waarom ik denk dat je met je kinderen naar Zuid-Afrika moet gaan. Ik weet zeker dat het een fantastische beleving wordt en jullie er enorm van gaan genieten.

Nog wel 1 belangrijke tip……Wil je met je kinderen op safari? Check dan even goed vanaf welke leeftijd de lodge kinderen mee laat gaan op safari, want dat verschilt namelijk per locatie. Het zou natuurlijk een enorme teleurstelling zijn als je aankomt en ze blijken niet mee te mogen. Bij de accommodaties op deze site, staat het er bij.

Laat je vooral ook inspireren door de routes, blogs en accommodaties op deze site. En heb je vragen, stel ze me dan gerust hieronder. Vind ik leuk!