IJsland is echt een super toffe bestemming met kinderen, en met name met tieners. Natuurlijk kunnen ook kleinere kinderen makkelijk mee naar IJsland, maar als je het mij vraagt is het het leukste als de kinderen wat ouder zijn. Vanaf zo’n 10-12 jaar is de beste leeftijd.

Dit is waarom je echt met je kinderen naar IJsland zou moeten gaan:

1. IJsland is het veiligste land ter wereld

2. De vliegtijd is slechts 3 uur terwijl je in een totaal andere wereld beland

IJsland is met geen enkel ander land te vergelijken en dat op maar zo’n 3 uur vliegen van Nederland. Zo dichtbij, maar zodra je het vliegtuig uitstapt beland je in een totaal andere wereld. Het is dus ook een fijn land als je niet zo ver wilt vliegen, maar wel graag een verre reisbeleving wilt hebben.

3. Het tijdverschil is slechts 1 (winter) of 2 (zomer) uur waardoor je dus geen last van een jetlag hebt

Jullie hoeven dus geen rekening te houden met een groot tijdverschil en kunnen direct op pad. Ideaal met kinderen (en voor jezelf). Dit in combinatie met de korte vliegtijd is heel fijn met kinderen.

4. Je kunt er veel avontuurlijke activiteiten doen

Er zijn veel coole activiteiten in IJsland die je tieners echt te gek zullen vinden. Waar kun je nou een gletsjerhike maken, snorkelen in ijskoud gletsjerwater tussen 2 tectonische platen, op ontdekkingstocht in een echte ijsgrot, op pad met ijsscooters of kanoën tussen de ijsschotsen?
gletsjer hike IJsland

5. Je kunt er makkelijk met eigen auto reizen wat natuurlijk ideaal is met kinderen

6. Met kinderen wildlife spotten is de ultieme beleving

Kinderen vinden het fantastisch om op zoek te gaan naar zeehonden, walvissen, papegaaiduikers of rendieren. Succes verzekerd!

7. Op veel plekken kun je cabins/huisjes huren

Dit is natuurlijk ideaal voor als je met kinderen reist en liever niet steeds uit eten gaat. Zo heb je lekker je eigen plek en kun je zelf koken. Ook handig om de kosten wat in de hand te houden omdat in IJsland uit eten gaan niet goedkoop is (maar overigens wel heel goed).

8. Ze leren, op een leuke manier, enorm veel van de natuur

Hoe gaaf is het om een vulkaan in het echt te zien, een geiser te zien spuiten, de aarde te zien roken, je nat te laten spetteren door een mega grote waterval of op de rand van een kratermeer te lopen. Dit zullen ze niet snel vergeten. Zoveel beter dan een droge aardrijkskundeles.