Het ene land is beter geschikt om met je kinderen naartoe te gaan dan het andere. Costa Rica is zo’n land waar je zeker met je kinderen heen kunt gaan. Zeker voor tieners is dit een fantastisch land omdat er veel activiteiten te doen zijn. Afwisseling genoeg, dus zij zullen zich niet snel vervelen. Maar ook voor kleinere kinderen is het zeker zeer geschikt. Ik geef je 8 redenen om met je kinderen naar Costa Rica te gaan:

1. Het land is veilig en heeft een stabiel politiek klimaat

Als je met kinderen op reis bent, is het altijd fijn als het land veilig en stabiel is. Je wilt geen onnodig risico nemen en met kinderen ben je toch altijd wat kwetsbaarder. Daar hoef je je dus in Costa Rica geen zorgen over te maken. Je kunt er veilig op pad. Leuk weetje……wist je dat Costa Rica een van de weinige landen zonder leger is?

2. De bevolking is heel erg vriendelijk en relaxed

Je wordt overal even vriendelijk ontvangen. De Costaricanen genieten van het leven ongeacht hun omstandigheden. Hun motto is niet voor niks “pura vida”. Je zult deze woorden echt nog heel vaak horen als je in Costa Rica bent. Je wordt er namelijk ook mee welkom geheten.

3. De natuur is spectaculair en je spot overal makkelijk wildlife

Je kunt dus makkelijk samen op avontuur gaan in de jungle om wildlife to spotten, zonder dat je er uren voor hoeft te hiken. Overal vind je namelijk dieren. Ideaal dus met kinderen want over het algemeen willen kinderen best wel op pad, maar houden ze niet van al te lange wandelingen. Hiken door een jungle met wildlife is natuurlijk sowieso avontuurlijker dan een “normale” wandeling. Wij hebben bijvoorbeeld veel luiaards of apen gewoon langs de weg of het strand gespot. En walvissen, dolfijnen en schildpadden  terwijl we gingen zeevissen. Dus gewoon overal je ogen open houden, je weet nooit wat je spot.

4. Je kunt er echt heel veel leuke activiteiten doen met kinderen

Van surfen tot de zon onder gaat, tot ziplinen door de boomtoppen van de jungle. Van quad rijden aan de voet van een vulkaan tot slapen in een boomhut. Maar ook raften, zeeschildpadden eieren zien leggen, kanoën, bodyboarden, walvissen of dolfijnen spotten, zwemmen in watervallen en ga zo maar door. Zeker weten dat je kinderen zich in Costa Rica niet snel zullen vervelen.

5. Overal vind je echt te gekke accommodaties die heel geschikt zijn voor kinderen

Slaap in een glampingtent of boomhut midden in de jungle. Of in een fijn hotel aan het strand. Er is keuze genoeg en de meeste hotels zijn van alle gemakken voorzien. Aanrader is om natuurlijk voor een hotel met zwembad te kiezen. Heerlijk als je op pad geweest bent en daarna lekker kunt afkoelen in het zwembad. Succes verzekerd bij je kinderen. Nog een voordeel in Costa Rica. Veel hotels hebben familiekamers. Het scheelt enorm in de kosten als je een kamer kunt delen, want Costa Rica is geen goedkoop land. Ontdek hier alle hotels in Costa Rica die ik alvast voor je geselecteerd heb.

6. Je kunt in Costa Rica goed zelf rijden

Costa Rica is het ultieme land om met eigen auto een roadtrip te gaan maken. Je kunt stoppen waar je wilt en je bepaalt zelf hoe lang je per keer wilt rijden. Echt ideaal dus met kinderen. Ik zou wel aanraden om een 4WD te nemen (afhankelijk van wat je route wordt) omdat sommige wegen (vanaf de hoofdweg) minder goed zijn. Onze ervaring is echter dat de hoofdwegen echt goed zijn om te rijden. Wij uren onze auto altijd bij Sunny Cars.

7. De afstanden die je per keer moet rijden zijn niet al te lang

Natuurlijk zijn de afstanden die je moet afleggen altijd afhankelijk van welke route je plant. Maar als je dit een beetje slim doet en keuzes maakt, kun je binnen 2-3 uur al op een nieuwe toffe bestemming zijn. Zo zit je nooit echt té lang in de auto met je kinderen.

8. Zowel aan de oost- als aan de westkust heb je mooie stranden

Het is altijd fijn om met kinderen je rondreis te beginnen en/of af te sluiten aan het strand. Start bijvoorbeeld in Puerto Viejo aan de oostkust om even van de lange reis bij te komen en eindig in Uvita aan de westkust om nog even te relaxen voordat je terug vliegt. Op sommige plekken heeft de zee wel een sterke stroming, vraag dus altijd even na waar het veilig zwemmen is. Je tieners zullen zich zeker uren vermaken met surfen, bodyboarden of zwemmen in de hoge golven en warme zee.

Dit zijn mijn 8 redenen om met je kinderen naar Costa Rica te gaan. Wat denk jij? Reden genoeg om te beginnen met je reis naar Costa Rica te plannen? Laat je vooral inspireren door de routes, blogs en accommodaties op deze site. En heb je vragen, stel ze me dan gerust hieronder.