Tijd voor de Big Five! We kozen voor het Madikwe Game Reserve tegen de grens met Botswana (4,5 uur rijden van Johannesburg) voor een authentieke, niet te massale, wildlife ervaring. En dat is gelukt moet ik zeggen. Bijkomend voordeel: malariavrij, dus zeer geschikt met kinderen. De lodge wordt volledig beheerd door de lokale gemeenschap wat toch iets extra’s geeft.

We sliepen in een Zuid-Afrikaanse rondaval geschikt voor 4 personen (we lieten een extra bed bijplaatsen). De prijs is inclusief ontbijt, lunch en diner en 2x per dag een gamedrive in open safari-auto’s met een stop op de savanne voor koffie/thee of een sundowner. Stel je voor….met je koffie of biertje in de hand een kudde olifanten voorbij zien paraderen. Do I need to say more?

Het park is rustig en slechts af en toe passeer je een andere auto die op zoek is naar wild. Heel respectvol wordt er met de dieren omgegaan en ook met de andere auto’s die op safari zijn. De rangers weten veel en hebben onderling contact met elkaar als er ergens dieren gespot zijn. Ze wachten op gepaste afstand totdat er iemand vertrekt. En er zit veel wildlife (inclusief de Big Five), want daar ga je tenslotte voor.

Vanuit het terras van de lodge kijk je uit over de savanne. Vanuit het heerlijke zwembad trouwens ook. Wat is het daar genieten met een drankje na een avontuurlijke game drive. Er is tevens een grote overdekte lounge waar je fijn kunt relaxen na het eten. Wil je in het donker terug naar je huisje? Dan loopt er een bewaker mee over de boardwalk. Want hoewel de lodge omheind is, weet je nooit of er een dier naar binnen geslopen is. Dit geeft toch wel een veilig gevoel.

Buffalo Ridge Safari Lodge  met kinderen

  • Zwembad: Ja, een mooi zwembad met zonnebedden, uitkijkend over de savanne
  • De lodge heeft 8 cottages. Voor kinderen kun je een extra bed bij laten plaatsen.
  • Kinderen mogen hier mee op safari (check van te voren even bij de lodge of dit nog zo is en vanaf welke leeftijd).
  • Het gebied is malariavrij. Je hoeft dus géén medicijnen te slikken, wat een pré is met kinderen.
  • De rijafstand vanaf Johannesburg is 4,5 uur. Prima te doen met eigen auto.