Even lekker wegdromen op de bank bij verschillende mooie bestemmingen is nu misschien wel een hele fijne bezigheid. Zeker nu we ons thuis moeten zien te vermaken. Ik selecteerde een aantal bijzondere reisdocumentaires voor je dagelijkse dosis reisinspiratie. Dream on…..

1. Our planet

Een van mijn favorieten, ik kan er naar blijven kijken. Wat een prachtige beelden. Ontdek het natuurschoon op onze planeet en zie wat de klimaatverandering voor impact heeft. Niemand minder dan Sir David Attenborough sprak deze documentairereeks in. Laat je bucketlist maar groeien na het zien van deze prachtige documentaires. Hieronder zie je de trailer van deze docureeks.

Our planet

2. Expedition Happiness

Ook een van mijn persoonlijke favorieten, misschien wel omdat ik er stiekem van droom om dit een keertje te gaan doen. Een filmmaker en zijn vriendin & hond, maken een trip door Amerika in een omgebouwde schoolbus. Je volgt hen op hun indrukwekkende reis. Droom samen weg bij deze mooie expeditie.

3. Tales by light

Fotografen & filmmakers reizen de wereld rond en nemen je mee naar de meest afgelegen gebieden ter wereld. Ze tonen ons onvergetelijke beelden van mensen, plaatsen, dieren en culturen.

Tales by light

4. You vs Wild

In deze interactieve serie neem je kind belangrijke beslissingen om Bear Grylls te helpen overleven en missies te volbrengen in de meest onherbergzame gebieden op aarde. Leuk om samen met je kinderen te kijken en “spelen”.

You vs Wild

5. Jack Whitehall: Travels with my father

De joviale comedian Jack Whitehall en zijn stijve vader Michael maken op zeer grappige wijze bijzondere reizen naar vreemde landen om hun band te versterken. De vader en zoon zijn totaal verschillend, er is eigenlijk geen enkele chemie en ze hebben volledig uiteenlopende reisvoorkeuren. Je moet er wel een beetje de grap van inzien.

 Travels with my father

6. Virunga

Het met een Oscar genomineerde verhaal van dappere rangers die hun leven riskeren om het kostbare Virunga nationaal park van Afrika en de bedreigde gorilla’s die er leven, te redden.

Virunga

7. Péru Tesoro Escondido

Droom je stiekem al van een reis naar Peru of ben je benieuwd wat het land vol geschiedenis jullie te bieden heeft? Peru is een land doordrenkt met culturele tradities, sommige meer dan duizend jaar oud, maar ook een land vol verrassende natuurlijk rijkdom. Deze documentaire laat je alle hoogtepunten zijn.

Péru Tesoro Escondido

8. Streetfood

Ga tijdens een wereldwijde culturele ontdekkingsreis op zoek naar streedfood en ontdek de verhalen van de mensen die deze lekkere gerechten bereiden.

 Streetfood

Ik hoop je geïnspireerd te hebben met deze 8 toffe reisdocumentaires op Netflix. Heb je zelf tips, laat ze hieronder dan zeker achter. Zo inspireren we elkaar.