Phetchaburi – I Love Phants Lodge

Thailand | Centraal-Thailand

Unieke slaapplek met uitzicht op de olifanten van de Wildlife Friends Foundation

Bij de I Love Phants lodge verblijf je dichtbij de olifanten van de Wildlife Friends Foundation Thailand. Deze foundation vangt geredde olifanten en ander wildlife op, waar ze ze rehabiliteren en een toevluchtoord bieden voor de rest van hun leven. Het doel is wel dat de dieren terug gezet worden in het wild, maar helaas is dat in 90% van de gevallen niet meer mogelijk omdat ze getraumatiseerd zijn of te lang bij mensen hebben gewoond.

Vanaf het terras van de kamers boven de lodge (mountain view rooms), vanaf de villa’s en het zwembad, kijk je over de grootste olifanten enclusure waar de olifanten vrij rond kunnen lopen. De forest view rooms zijn op korte loopafstand van het hoofdgebouw gelegen en hebben zicht op de forest enclosure van de olifanten.

Het Widlife Friends Foundation Thailand is opgericht door de Nederlander Edwin Wiek en je ziet zo dat zij hier erg goed werk doen. Boek zeker een olifanten “tour” van een halve of hele dag om nog meer te leren over deze magnifieke dieren. Zelf zou ik kiezen voor een hele dag omdat je dan het hele verhaal meekrijgt en alle gedeelten van het centrum te zien krijgt. Bedenk wel dat het rehabilitation center vooral gericht is op educatie en al het wildlife dat hier opgevangen wordt (dus niet alleen de olifanten). Verwacht hier ook geen interactie met de dieren/olifanten, wat ik zelf een enorme plus vind. Aan het einde van de dag mag je de olifanten wel kort voeren (maar niet aanraken).

 

 

I love phants lodge Thailand
I love Phants lodge forest room Thailand
I love phants lodge Thailand
I love phants lodge Thailand
I love phants lodge Thailand

Kamers

 • 2-3 persoonskamers (Mountain rooms & Forest rooms)
 • 4-persoons familiekamers (Forest Rooms)
 • 5-persoons bungalows met 2 slaapkamers
 • 6-persoons villas met 3 slaapkamers

Faciliteiten

 • Zwembad
 • Restaurant en bar
 • Ontbijt
 • Gratis WiFi
 • Gratis parkeren
 • Familiekamers
 • Wildlife education tour

Tips van Birgit

Het Wildlife Friends Foundation staat erom bekend dat zij een diervriendelijk opvangcentrum hebben. Zij vangen geredde olifanten en ander wildlife op, rehabiliteren ze en geven ze een zo vrij mogelijk leven. De interactie met de bezoekers wordt hier tot een minimum beperkt. Bezoekers kunnen de olifanten vanaf speciale platforms observeren en de olifanten kunnen gaan en komen wanneer ze willen. Je kunt in het rehabilitation center een tour boeken van een halve of hele dag (boek op tijd). Deze tour is vooral educatief en er is nagenoeg geen interactie met de dieren. Je mag de olifanten aan het einde kort voeren (niet aanraken). Hier vind je alle informatie.

I Love Phants lodge met kinderen

Dit is natuurlijk een geweldige ervaring met kinderen. Boek ook een halve of hele dag bij het WFF. Verwacht geen direct interactie met de dieren zoals wassen of erop rijden. Bij de fullday tour mag je de olifanten wel voeren.