Kruger National Park – Olifants Rest Camp

Limpopo | Zuid-Afrika

Olifants Restcamp Kruger Zuid-Afrika

Olifants Rest Camp ligt in het midden van Kruger, ter hoogte van de Phalaborwa gate. Het Rest Camp is prachtig hoog gelegen, waardoor je een bijna 360 graden uitzicht hebt op de onder gelegen vlaktes. Heerlijk om met je verrekijker vanaf het terras het wildlife te spotten dat daar loopt. Er zijn veel olifanten en nijlpaarden te zien.

Het Camp en de huisjes zijn basic, maar prima, net zoals in de andere Rest Camps van Kruger.

Tip: Kies voor een huisje aan de rand van het Camp, zodat je een mooi uitzicht hebt op de lager gelegen vallei met wildlife.

Faciliteiten: Zwembad, restaurant, supermarkt, uitkijkpunten, bij te boeken (night) gamedrives.

Kamers: Bungalows voor 2-4 personen, met kitchenette of gebruik gezamelijke keuken, 2 luxury guesthouses voor 8 personen, kampeerplaatsen.

 

Direct boeken bij SAN Parks

 

Onze ervaring in Kruger/ Olifants Rest Camp:

In Kruger National Park liggen verschillende restcamps waar je kunt slapen. Het is leuk om er een paar op verschillende plekken in het park te kiezen. Zo kun je namelijk een gamedrive doen en dan eindigen bij een nieuw restcamp in een andere gedeelte van Kruger. Het landschap en de dieren veranderen ook naarmate je meer naar het noorden gaat.

Wij kozen onder andere voor Olifants Rest Camp, wat meer naar het midden/noorden toe, omdat het daar sowieso wat rustiger is dan in het zuiden. Het Camp is prachtig hoog gelegen waardoor je een bijna 360 graden uitzicht hebt op de onder gelegen vlaktes. Heerlijk om met je verrekijker vanaf het terras het wildlife te spotten dat daar loopt. Er zijn veel olifanten en nijlpaarden te zien.

Het Camp en de huisjes zijn basic, maar prima, net zoals in de andere Rest Camps van Kruger. Er is een restaurant en shop voor je dagelijkse boodschappen. Zelf koken is dus zeker een optie. Er is ook een zwembad op het park.

Je kunt er slapen in 2-4 persoons bungalows (sommige met keukentje, andere met een gemeenschappelijke keuken) of in een van de 2 luxe vakantiehuizen voor 8 personen. Je kunt er trouwens ook kamperen. Kies voor een huisje aan de rand van het Camp, zodat je een mooi uitzicht hebt op de lager gelegen vallei met wildlife.

Kijk er wel uit voor de brutale apen, want die stelen echt alles wat je op je terras laat liggen. En niet alleen etenswaren. Daar was oma getuige van toen een aap haar toilettasje wilde stelen. Dat hij het er niet mee eens was dat ze hem teruggepakt had, liet hij later zeker blijken toen hij brullend voor het raam stond.

Olifants Rest Camp met kinderen:

  • Zwembad: Ja, het camp heeft een omheind zwembad
  • Het park heeft huisjes voor 4 personen. Voor grotere groepen kies je voor het luxury guesthouse.
  • Liever zelf koken met kinderen? Dat kan. Het park heeft een supermarkt en sommige huisjes hebben een kitchenette of je kunt gebruik maken van de gezamelijke keuken.
  • Je slaapt midden in Kruger National Park. Dit is echt een beleving. Vanuit de uitzichtpunten heb je een prachtig uitzicht op de lager gelegen vallei. Neem een verrekijker mee en spot dieren vanaf het park. Het is schitterend.
  • Kruger National Park is Malariagebied in bepaalde jaargetijden. Laat je goed informeren door de GGD.
  • Het rest camp is omheind, dus je kunt er gewoon rondlopen. Let wel op de, soms agressieve, apen. Loop niet met etenswaar, want ze komen het zeker afpakken. Let ook goed op bij je huisje. Berg etenswaar altijd op.
  • Zoals je zult begrijpen leven er natuurlijk ook kleinere gevaarlijke dieren in Kruger, zoals spinnen, slangen & schorpioenen. Let dus altijd op je kinderen, laat hen niet door hoog gras lopen en vertel hen dat ze niet zomaar beestjes mogen aanraken of oppakken. Neem ’s avonds een zaklamp mee, zodat je ziet waar je loopt. Natuurlijk geldt dit ook allemaal als je niet met kinderen bent.