Hoedspruit – Blyde River Canyon Lodge

Limpopo | Zuid-Afrika

Blyde river Canyon Lodge Zuid-Afrika

Een prachtige lodge met zwembad in Blyde River Botanical Reserve. Deze lodge ligt bij Blyde River Canyon (aan de oostelijke kant). Van hieruit kun je makkelijk een boottocht maken door de canyon (met nijlpaarden en krokodillen) en kijk je dus vanaf de onderkant naar de 3 beroemde rondavels van de Panoramaroute. Vanuit de lodge kun je een leuke wandeling maken van ongeveer een uur, waar je wildlife kunt spotten (geen big five, maar wel o.a. zebra’s, apen, hertachtigen). Met wat geluk komen er ’s avonds zebra’s grazen & drinken uit het zwembad.

Faciliteiten: Zwembad, restaurant, bar, grote tuin waar zebra’s en gnoes komen grazen, gratis WiFi.

Kamers: 2-pers. kamers, 4-pers. luxe cottage met 2 slaapkamers (geen self-catering), 6-pers. chalet met 3 slaapkamers, loft, bruidssuite, 8-pers. vakantiehuis met 4 slaapkamers en eigen zwembad op 10 km van de centrale lodge (self-catering), extra bed voor kinderen (0-11) is beschikbaar tegen een toeslag.

 

Ontdek deze slaapplek & boek

 

 

Onze ervaring bij Blyde River Canyon Lodge: Blyde River Canyon Lodge is een prachtige lodge met zwembad bij de ingang van Blyde River Canyon Reserve. Van hieruit kun je een boottocht maken door de canyon. Het is slechts 15 minuten rijden naar het startpunt van de boottocht. In de rivier zitten nijlpaarden en krokodillen en je hebt van onderaf een prachtig uitzicht op de 3 rondavels. De dag ervoor stonden we nog aan de andere kant het uitzicht op de rivier en de Canyon te bewonderen op de Panorama route. En nu slapen we dus hier aan, aan de andere kant van de Canyon. De lodge heeft prachtige kamers, een heerlijk terras met loungebanken en een mooi zwembad. Zelf sliepen we in een 2 persoonskamer en een 3 persoons loftkamer. Deze laatste kamer ligt op de eerste verdieping in het centrumgebouw en vonden we zelf wat minder fijn. Hij was wat bedompt en donker. De andere kamers zijn mooi en hebben directe toegang tot het terras. De lodge is prachtig gelegen en heeft een grote tuin. Vanuit de lodge kun je een leuke wandeling maken van ongeveer een uur, waar je wildlife kunt spotten (geen big five, maar wel o.a. zebra’s, apen, hertachtigen). We geloven onze ogen niet als we aan het eind van de dag heerlijk in de loungebanken een wijntje aan het drinken zijn en er een paar zebra’s het terras op komen lopen om te drinken uit het zwembad. Een magische beleving. De lodge is wat mij betreft een echte aanrader.

Blyde River Canyon Lodge met kinderen

  • Zwembad: Ja, een mooi zwembad gelegen in de prachtige tuin. Eromheen kun je heerlijk relaxen in de loungebanken.
  • De lodge heeft een grote tuin, waar de kinderen lekker kunnen spelen. In het reserve leven dieren, maar geen gevaarlijke dieren. Deze dieren komen regelmatig de tuin in om te grazen of te drinken uit het zwembad. Houd kleine kinderen dus wel in de gaten, want het blijven wilde dieren.
  • Het is echt te gek dat de zebra’s zo dichtbij komen. Een magische beleving, onze kinderen (en wij) vonden het fantastisch.
  • De lodge heeft een cottage die geschikt is voor een gezin van 4. Ideaal dus. Heb je grotere kinderen, dan kun je ook voor de 2-persoonskamers kiezen. Zij liggen naast elkaar aan een terras.
  • Maak zeker een ochtendwandeling door het reserve. Je kunt zelf op pad en je komt hier dieren tegen (geen gevaarlijke). Super leuk om dit met elkaar te doen.