Cederbergen – Kagga Kamma Nature Reserve

Zuid-Afrika | Western Cape

Ver van de bewoonde wereld overnachten in een bijzonder Nature Reserve

Kagga Kamma Nature Reserve ligt in de Cederbergen in de Western Cape. De rit er naartoe is al een belevenis op zich door het bijzondere, spectaculaire landschap waar je doorheen rijdt. De laatste 10 km is zelfs onverhard en het lijkt of je naar het einde van de wereld rijdt. Het Cederberggebied is uniek omdat het een ongerepte Karoo-achtige wildernis is met een unieke flora en fauna. Je staat hier echt heel dicht bij de natuur.

Je vindt er veel bijzondere dieren, waaronder heel veel hertachtigen. Verwacht hier trouwens geen big five, maar daardoor kun je er ook fantastisch hiken. Ook vind je in het reserve prachtige rotstekeningen. De safari met zonsondergang is een echte aanrader. De rotsen kleuren langzaam rood, terwijl jij lekker aan je sundowner nipt. Dit lijkt wel Australië. Kagga Kamma Nature Reserve is totaal niet te vergelijken met de wildparken in het noorden van Zuid-Afrika en is dan ook echt een toevoeging aan je reisbeleving.

Naast het prachtige landschap heeft deze accommodatie ook unieke slaapplekken. Ooit al eens in een grotsuite geslapen? Ook de Afrikaanse hutten zijn erg leuk en ook geschikt voor gezinnen met kleinere kinderen. Geloof mij, hier overnachten is een en al beleving.

Kagga Kamma Nature Reserve Zuid-Afrika
Kagga Kamma Nature Reserve Zuid-Afrika
Kagga Kamma Nature Reserve Zuid-Afrika
Kagga Kamma Nature Reserve Zuid-Afrika

Kamers

  • 10 grotsuites voor 2 personen
  • 5 Afrikaanse huisjes voor 4 personen (bed + slaapbank)

 

Faciliteiten

  • zwembad
  • restaurant
  • wellness
  • WiFi tegen betaling
  • div. activiteiten en excursies

Tips van Birgit

  • Ben je op zoek naar een bijzondere beleving in Zuid-Afrika, dan is dit er echt eentje van. Op 3,5 uur rijden vanaf Kaapstad kom je in een totaal andere omgeving dan Kaapstad of de wijnregio. Je merkt dat je hier al bijna in de Noordkaap zit. Wat een plek. Slaap in de leuke rondavels of in een echte grotwoning.
  • Houd er wel rekening mee dat het laatste stuk een onverharde weg is. Je kunt deze in principe het hele jaar door met een gewone auto rijden, maar de laatste 10 km is wel wat slechter. Maar wat mij betreft is dit echt onderdeel van de beleving. Alsof je naar het einde van de wereld rijdt.

Kagga Kamma Nature Reserve met kinderen

Wat mij betreft een dikke “ja, zeker doen”. Zeker met avontuurlijke kinderen. Deze plek is ruig en zo anders dan de omgeving van Kaapstad en de wijnregio. Zowel de rondavels als de grotsuites zijn fantastisch. Slaap je liever bij elkaar, dan kies je voor de rondavels (kinderen slapen dan op de slaapbank).

Deze post bevat affiliate links. Dit betekent dat voor iedere boeking die je direct maakt na het klikken op de link, ik een kleine vergoeding ontvang. Voor jou is het niet duurder, maar ik kan je hiermee blijven inspireren voor de leukste reisbelevingen. Ik selecteer altijd alleen hotels & partners die voldoen aan mijn selectiecriteria en waar ik dus enthousiast over ben. Een win-win dus.