Balule Game Reserve – Maninghi Lodge

Limpopo | Zuid-Afrika

Maninghi Lodge Zuid-Afrika

Deze fantastische lodge ligt aan de olifantsrivier  midden in het Balule Game Reserve. Vooral zijn ligging maakt deze lodge uniek. Om er te komen hobbel je 3 kwartier over een onverharde stoffige weg door de bush. Houd je ogen open voor de dieren die je onderweg kunt tegen komen. De lodge is niet omheind en ligt aan een rivier met krokodillen en nijlpaarden.

Faciliteiten:Klein dompelbad, groot terras met uitzicht op de rivier, gemeenschappelijke keuken, gratis WiFi (bij hoofdgebouw), game drives & walks te boeken, wildlife spotten vanaf je terras.

Kamers: 2-persoonskamers (rivier- & tuinzicht), 2 persoonssafaritenten (0-3 jaar kinderbedjes op verzoek, geen extra bedden mogelijk).

Goed te weten: Kinderen van alle leeftijden zijn welkom, maar er is geen omheining. De rivier met gevaarlijke dieren is dus vrij toegankelijk vanaf het terras. Kleine kinderen moet je dus continue goed in de gaten houden. Er geldt een toeslag voor toegang tot het reserve. Check of dit in de prijs zit. Aangeraden wordt een auto die hoog op zijn wielen staat of 4WD i.v.m. de wegen in het reserve. Safari’s zijn tegen toeslag.

Ontdek deze slaapplek & boek

 

Onze ervaring bij Maninghi Lodge:

Als ik 1 magische plek moet noemen, dan is het wel Maninghi Lodge in het Balule Game Reserve in Limpopo. Om er te komen hobbel je 3 kwartier over een onverharde stoffige weg door de bush, dus een 4WD is zeker aan te raden. De mooie, ruime lodge is prachtig gelegen aan de olifantsrivier. Het heeft een mega groot sfeervol terras met loungebanken, grote eettafel, een dompelbadje en een Afrikaanse braai. Op 500 meter van de centrale lodge, ligt nog een zelfvoorzienden cottage (max 6 volwassenen en 2 kinderen). De lodge is niet omheint, wat enorm bijdraagt aan de beleving. Dat is toch wel spannend hoor. Er zou zomaar ineens een leeuw of olifant je gazon op kunnen stappen. In de rivier zitten nijlpaarden en krokodillen, dus het wordt met klem aangeraden om niet voorbij de waarschuwingsbordjes te gaan. Hierdoor zou ik de lodge alleen aanraden als je grotere kinderen hebt. Hoewel je hier wel leuke games drives kunt doen, zou ik zelf voor de betere game drives voor een ander reserve kiezen. Maar de magie zit hem hier in de rest. Vanaf het terras heb je prachtig uitzicht over de rivier en het reserve en je weet nooit wat er ineens de bosjes uit komt. Stel je voor: “het landschap verandert ineens iets, er ritselt wat en er stapt een olifant de bosjes uit, de rivier in. Richting jullie lodge. Dan is het wel even opletten wat hij doet. Maar hij besluit om via het gazon de andere kant op te lopen.” Of deze: “’s avonds doen jullie de lichten uit op het terras, want misschien spotten jullie de nijlpaarden die ’s avonds komen grazen. Ineens horen jullie ze snuiven en is er geklots en beweging. Er banjert een nijlpaard op zijn dooie gemak door de rivier om te gaan grazen. Beter dan dit wordt het niet”.

 

Maninghi Lodge met kinderen

  • Zwembad: Er is een klein dompelbadje voor kinderen, maar stel je er niet teveel van voor. Maar wel lekker om even af te koelen.
  • De lodge (hoofdgebouw) heeft 3 2-persoonskamers die bij elkaar liggen, dus prima te boeken zijn voor een gezin met iets grotere kinderen die een eigen kamer kunnen hebben en niet alleen gaan ronddwalen. De familiekamer is op zolder en heeft een gedeelde badkamer. Er is ook een cottage (max 6 volwassenen en 2 kinderen) op 500 meter van het hoofdgebouw (zelfvoorzienend). De kamers zijn verdeeld over 3 units.
  • Om bij de lodge te komen moet je zo’n 45 minuten zelf rijden door de reserve. Dit zullen je kinderen te gek vinden. Het is 1 groot avontuur en je kunt al wildlife tegen komen.
  • Aangezien de lodge niet omheind is, hij in het wildpark ligt met gevaarlijk wild en er in de rivier voor de lodge krokodillen en nijlpaarden leven, zou ik er niet snel met te kleine kinderen naartoe gaan. Anders moet je ze continue in de gaten houden, want het is echt gevaarlijk als ze in de buurt van de rivier komen of zelf aan de wandel gaan.
  • De lodge verzorgt ook safari’s en begeleide wandeltochten. Dit is altijd een hele belevenis voor kinderen (én ouders).