Droom jij ervan om oog in oog te staan met een leeuw of een neushoorn? En wil je lekker zelf op pad met eigen auto. Dan is Zuid-Afrika de ideale bestemming, want hier is wildlife in overvloed en je kunt er prima zelf rijden. In Zuid-Afrika vind je de hele wereld in 1 land. Kies een route die bij je wensen past, want iedere streek is hier weer totaal anders. Ga je naar Zuid-Afrika om op zoek te gaan naar wildife, dan mag het noorden zeker niet ontbreken. Daar heb je de mooiste game reserves en kun je op zoek naar de big-five.

Vervoer

Met kinderen is het ideaal om zonder tussenstop naar Johannesburg te vliegen. Met KLM vlieg je bijvoorbeeld comfortabel in ongeveer 11 uur naar Zuid-Afrika. Omdat je in Zuid-Afrika prima met eigen auto kunt rijden, raad ik je aan dit ook daadwerkelijk te doen. Je bent vrij om te gaan en staan waar je wilt, je kunt stoppen als dat nodig is en je bepaalt je eigen reistempo. Bijkomend voordeel: in sommige wildparken kun je met je eigen auto op pad, en dat is echt een bijzondere beleving.

Dag 1; Johannesburg

Met de rechtstreekse vlucht van KLM kom je in de avond aan in Johannesburg. Je wordt opgehaald en naar je hotel gebracht om even lekker bij te komen van jullie lange vlucht. Zo ga je de volgende dag uitgerust op pad nadat je auto is afgeleverd bij je hotel.

Dag 2-4; Hazyview

In Hazyview slaap je in een villa gebouwd om een rots midden op een fruitplantage. Het leuke is dat deze villa een zwembad in het huis heeft. ’s Ochtends word je wakker gemaakt door de apen die door de bomen slingeren. Met deze mooie plek als uitvalsbasis verken je de indrukwekkende panoramaroute. Geniet van prachtige watervallen, Bourke’s Luck Potholes, God’s Window, The Pinnacle en de Three Rondavels. De ene plek is nog mooier dan de andere. En vergeet vooral onderweg niet te lunchen bij Potluck Kombuis, een waanzinnig leuk restaurantje op een prachtige plek aan de rivier. De 2e dag kunnen jullie de omgeving verder verkennen en ga je zwemmen bij watervallen of zoef je in een karretje van de helling in de misty mountain.

Dag 5; Blyde River Canyon

Vanuit Hazyview ga je op weg naar de andere kant van Blyde River Canyon. Op deze plek maak je een prachtige boottocht door de Canyon, met uitzicht op de Three Rondavels. Maar natuurlijk kom je hier ook om krokodillen en nijlpaarden te spotten. Geniet van je prachtig gelegen hotel en met een beetje geluk komen de zebra’s ’s avonds drinken bij het zwembad. Ooit al eens een selfie gemaakt met een zebra op de achtergrond? Voordat je de volgende dag vertrekt maak je nog even een vroege ochtendwandeling naar de rivier. Zie jij de apen, zebra’s en herten al die hier rondzwerven?

Dag 6-8; Balule Private Game Reserve

Vandaag vertrekken jullie naar een private game reserve in de omgeving. Sta niet raar te kijken als je hier al opgewacht wordt door zebra’s of impala’s. Met je huurauto rijd je naar je lodge en onderweg zul je al de eerste wilde dieren spotten. De rest van je verblijf laat je je eigen auto achter en maak je in de ochtend en middag safari’s met een ervaren ranger in een open 4WD. Iedere keer is het weer spannend wat je die dag tegen gaat komen. Misschien ben jij wel getuige van jagende leeuwen? ’s Middags relax je lekker aan het zwembad en laat je alles wat je meegemaakt hebt nog eens aan je voorbij komen. Ik raad je aan om minimaal 3 nachten in een lodge in een private game reserve te verblijven. Dit is namelijk een echte safaribeleving, iedere drive is anders en ik weet zeker dat je er enorm van gaat genieten.

Dag 9-11; lodge aan olifantsriver

Het is echt jammer om na 3 nachten deze prachtige plek achter je te laten, maar er staat weer iets moois op het programma. Je verblijft de komende dagen in een lodge aan de rivier, aan de olifantsriver. De weg er naartoe is hobbelig en al stuiterend lijk je naar het einde van de wereld te rijden. Maar uiteindelijk kom je aan op een magische plek, zonder omheining, wat het extra spannend maakt. Vanaf je terras zie je met wat geluk olifanten de rivier oversteken, nijlpaarden door het water sjokken of een kudde buffels grazen langs de rivier. Af en toe komt er een kudu de bosjes uit om voorzichtig te drinken uit de rivier. Pas trouwens op voor de krokodillen die in het water liggen. De beste tijdsbesteding is hier met een drankje en een verrekijker genieten van al het moois dat je ziet.

Dag 12-14; Krugerpark

Na een paar dagen is het tijd om weer te verkassen. Dit keer naar het prachtige Krugerpark. Jullie gaan dit park vanuit de Phalaborwa gate binnen en zullen hem na een paar dagen vanuit het zuiden weer verlaten. Dit middelste gedeelte is wat rustiger dan het zuiden van Kruger. In het park slaap je in de meer basic restcamps of in de wat luxere lodges. Misschien geef je zelfs wel de voorkeur aan een safaritent of boomhut. It’s up to you! Met eigen auto ga je hier op pad om op zoek te gaan naar wildlife wat hier in grote getalen aanwezig is. Slaap op 2 of 3 plekken binnen het park. Het is een totaal andere beleving om zelf, op je eigen tempo, op zoek te gaan naar de wilde dieren. Een ervaring die je nooit meer zult vergeten.

Dag 15; Terugvlucht naar Nederland vanuit Johannesburg

Na deze indrukwekkende dagen rijd je weer terug naar Johannesburg voor je terugvlucht naar Amsterdam of je verlengt je reis met Swaziland, het prachtige Kwazulu Natal en de Drakensbergen. 

Natuurlijk kun je ook je reis beginnen in Kaapstad en met een binnenlandse vlucht naar Johannesburg vliegen. Er is nog zoveel meer mogelijk in dit prachtige land. Afrika is een land dat voor iedereen geschikt is. Zeker weten dat je er zal genieten en ik help je graag bij het maken van de juiste keuzes

Ik hoop je geïnspireerd te hebben met deze reisbeleving door Zuid-Afrika. Heb je vragen? Laat het me gerust weten.

Voor meer reisinspiratie over Zuid-Afrika lees je hier alle blogs over dit prachtige land.

Liefs Birgit