Bangkok – Navalai River Resort

Thailand | Midden-Thailand

Heerlijk hotel aan de rivier in oude centrum Bangkok

(Let op: dit hotel is momenteel een quarantaine hotel)

Ons favoriete hotel in Bangkok! Dit fijne hotel ligt aan de Chao Praya rivier in Bangkok. Het hotel heeft een goede ligging in het oude centrum van Bangkok op loopafstand van de gezellige backpackerwijk Khao San (maar dus net uit de drukte). Vlakbij vertrekken de taxiboten die je kunt nemen om Bangkok te gaan ontdekken.

Ik houd in de gaten wanneer dit hotel weer boekbaar is en voeg dan de link meteen toe.

Navalai River Resort Bangkok Thailand
Navalai River Resort Bangkok Thailand
Navalai River Resort Bangkok Thailand
Navalai River Resort Bangkok Thailand

Kamers

 • 2-persoonskamers
 • extra bedden zijn mogelijk
 • er zijn verschillende kamers, de kamers met uitzicht op de rivier liggen het mooiste en zou ik zeker aanraden

Faciliteiten

 • zwembad met bar/terras op het dak
 • eigen restaurant met terras aan het water
 • uitgebreid ontbijtbuffet

Goed om te weten

Dit hotel is super centraal gelegen en je loopt zo naar de backpackerswijk bij Khao San Road. Je loopt eerst door de straat Soi Rambuttri waar allemaal leuke shopjes en restaurantjes liggen. Dit gedeelte is leuker dan de mega drukke, een bekendere Khao San Road.

Er zijn verschillende soorten kamers met een ligging aan de straatkant, zijkant en voorkant met uitzicht op de rivier. Ik zou aanraden te kiezen voor de kamers aan de voorzijde. Die aan de straatzijde liggen aan de drukke weg. De kamers aan de zijkant liggen in een steegje en hebben dus uitzicht op het ernaast gelegen gebouw. Kies je voor de kamers aan de rivierzijde, geef dan als preferentie “zo hoog mogelijk” op zodat je een mooi uitzicht over de rivier hebt.

Er is ruimte om extra bedden/ babybedje bij te plaatsen. Met kleine kinderen is dit prima te doen als je een kamer met balkon neemt. Dan kun je hier ‘s avonds lekker zitten terwijl de kinderen in bed liggen. Ga je met tieners dan zou ik 2 aparte kamers nemen.

Accommodatie met kinderen

 • Het hotel heeft een zwembad op het dak van het hotel. Het uitzicht is fantastisch. Er is geen peuterbadje.
 • De kamers van het hotel zijn 2 persoonskamers waar het mogelijk is een babybedje en een extra bed bij te plaatsen. Check wel even goed of dat bij de door jou geselecteerde kamer inderdaad mogelijk is. Er zijn geen connecting rooms (met tussendeur). Met kleine kinderen is dit goed te doen, de kamers zijn ruim. Met tieners zou ik 2 aparte kamers aanraden.
 • Het hotels heeft 2-persoonskamers met allemaal een verschillende ligging. Kijk hier goed naar. Het is echt een aanrader om een River Breeze of River Serenade kamer te boeken. Deze liggen aan de voorkant van het hotel, met uitzicht op de rivier. De Serene Corner kamers zijn rustig gelegen, maar hebben geen uitzicht. Je kijkt tegen het naastgelegen gebouw. De Scenic City kamers liggen aan de voorkant van het hotel, langs de weg. Dit is een drukke weg, dus de kamer is een stuk minder rustig. Als je met kinderen reist die een eigen kamer hebben, kun je (budgettechnisch) overwegen om een combi te nemen, dus 1x River Breeze en 1x Serene Corner.
 • De ligging is fijn, pal naast de rivier. Hierdoor kun je je makkelijk met de taxiboot door de stad verplaatsen. Ook heb je snel een taxi of tuktuk voor de deur geregeld. Kies niet voor de toeristenboot, maar voor de normale taxiboot die locals ook nemen. Een stuk goedkoper en leuker!
 • ’s Avonds loop je op je gemak naar de omgeving van Khao San road. Deze straat is zeker druk, maar je tieners zullen ervan smullen. De omliggende straatjes zijn rustiger en er zijn voldoende restaurantjes (ook met westerse gerechten) om uit te kiezen. Ook de shopliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Ideaal met kinderen dus zodat je ‘s avonds niet meer te ver hoeft te lopen om te eten.

Onze ervaring bij Navalai River Resort

Als we in Bangkok zijn, slapen we eigenlijk altijd in dit fijne hotel Het is echt een goed begin en eindpunt van je reis door Thailand. Dit heerlijke hotel ligt aan de Chao Praya rivier in Bangkok. Het heeft een goede ligging in het oude centrum van Bangkok op loopafstand van de gezellige backpackerwijk Khao San (maar dus net uit de drukte). Dit is een super leuke wijk om te ontdekken, ook voor kinderen. Je hebt er veel leuke restaurantjes, terrasjes, marktkraampjes & toffe winkeltjes. Shop till you drop. Vooral de straatjes om Khao San Road heen zijn erg leuk en een stuk minder druk en schreeuwerig dan Khao San zelf. Voor het terras van het hotel vertrekken de taxiboten die je kunt nemen om Bangkok te gaan ontdekken. Er is zoveel te doen.

Het hotel heeft een zwembad met bar op het dak, met een prachtig uitzicht over de stad. Daarnaast heeft het een eigen restaurant met een terras aan de rivier. Heerlijk om hier de dag te starten met het uitgebreide ontbijtbuffet.