DREAMS COME TRUE bij Ku Sungula Safari Lodge. Wat een MAGISCHE plek midden in Olifants West Nature Reserve (onderdeel van Balule Game Reserve). Hier klopt werkelijk alles. Na registratie bij de maingate rijd je het park in en ben je in een half uurtje bij je lodge. Houd je ogen vooral open, want je kunt direct beginnen met wildlife spotten. De eerste giraffe laat dan ook niet lang op zich wachten. Zodra je bij je lodge bent, laat je je auto staan, want je mag verder niet met eigen vervoer het park in. De mensen die er werken zijn ontzettend vriendelijk en gastvrij. Het is een oase van rust midden op de (trouwens ook heel rustige) savanne.

Echte Afrikaanse rondavels om in te slapen staan langs het hek van het reserve. De leeuwen hoor je ’s nachts vanuit je bed brullen. De rangers zijn fantastisch en hun passie voor wildlife maken dat je extra geniet van de gamedrives. De kinderen zijn blij met het zwembad waar ze zich lekker, tussen de gamedrives door, kunnen vermaken. Je hoeft verder niks en je kijkt vanuit het terras uit op een waterhole, waar het wild komt drinken. Na wat geritsel komt er ineens een familie wrattenzwijn de bosjes uit. Maar ook apen, mangoesten en impala’s brengen je een bezoek. Je geniet hier van iedere minuut. ’s Ochtends vroeg om 5.30 uur staat de koffie klaar voordat we voor onze 1e gamedrive van de dag vertrekken. Als ik terugdenk aan een moment dat ik intens gelukkig was, is het deze wel. Achterin de open rangerover, het slaap nog uit mijn ogen wrijvend, haren in de wind, op zoek naar wildlife met mijn lieve gezin en moeder naast en achter me in de auto. GENIETEN dus!

Let er bij het boeken even op of de activiteiten (zoals safari’s) inclusief zijn. Deze moeten vaak nog apart bijgeboekt worden.

Ku Sungula Lodge met kinderen

  • Zwembad: ja, met ligbedden
  • De lodge is geschikt voor kinderen van alle leeftijden. Zij mogen hier ook mee op safari.
  • Je slaapt hier in echte Afrikaanse rondavels aan de rand van het reserve. Voor de kinderen t/m 12 jaar kunnen extra bedden aangevraagd/ bijgeplaatst worden (hiervoor gelden meerkosten die je ter plekke betaald).
  • De lodge ligt midden in het gamereserve, maar is volledig omheind.
  • Vanuit het terras/ zwembad kijk je uit over een waterhole waar wilde dieren komen drinken.
  • Faciliteiten: terras, bar, te boeken activiteiten zoals vogelspotten en sterren kijken, 2x per dag gamedrives met rangers